Η ayurveda θα πει επιστήμη (veda) της ζωής (ayur) και είναι μια πανάρχαια θεραπευτική μέθοδος. Βασίζεται κυρίως στην πρόληψη των ασθενειών μέσω ενός υγιούς και ισορροπημένου οργανισμού. Ανήκει στις ολιστικές θεραπευτικές μεθόδους, αντιμετωπίζει δηλαδή το άτομο όχι μόνο με βάση τα συμπτώματα και τις ενεργές παθήσεις του αλλά λαμβάνοντας υπ’ όψιν την προσωπικότητα, τη γενικότερη κατάσταση υγείας, τις συνήθειές, την προσωπικότητα του κ.α. Εκτείνεται σε διάφορους τομείς όπως διατροφή, βότανα, άσκηση κ. α. Ένα από τα βασικά εργαλεία της είναι η θεραπευτική μάλαξη ή κοινώς το αγιουρβεδικό μασάζ.

Χαρακτηριστικό του αγιουρβεδικού μασάζ είναι η χρήση λαδιού. Το λάδι διαφέρει για κάθε άτομο ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία αλλά και τις εκάστοτε ανισορροπίες. Άλλη μια ιδιαιτερότητα του αγιουρβεδικού μασάζ είναι οι πιέσεις στα σημεία marmas τα οποία σχετίζονται με τους μεσημβρινούς και το καθένα αντιστοιχεί σε διαφορετικά ζωτικά όργανα, περιοχές στο σώμα (αυχένας, πλάτη, μέση, πόδια) αλλά και συναισθηματικές και νοητικές καταστάσεις.

Σε γενικές γραμμές είναι ένα βαθιά χαλαρωτικό και θεραπευτικό μασάζ. Ξεκουράζει, αποτοξινώνει, εξισορροπεί το ορμονικό, αναπαραγωγικό και πεπτικό σύστημα και τις λειτουργίες των ζωτικών οργάνων, ηρεμεί το νου και τονώνει όλο το σώμα. Είναι σπουδαίος σύμμαχος στη βελτίωση της όψης του δέρματος, στο αδυνάτισμα και στην αντιμετώπιση συμπτωμάτων κατακράτησης υγρών.

Συμβάλλει σημαντικά στην ευεξία του ατόμου, την ξεκούραση και την αποκατάσταση των λειτουργιών του φυσικού και νοητικού σώματος.

Μπορείτε να επιλέξετε συνεδρία 60 ή 90 λεπτών.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και για να κλείσετε το ραντεβού σας.