Το ρέικι είναι μια ιαπωνική θεραπευτική μέθοδος. “Κι” στα ιαπωνικά, “τσι” στα κινέζικα, “πράνα” στα σασκριτικά είναι όλα λέξεις που περιγράφουν το ίδιο πράγμα. Τη ζωτική ενέργεια, την πνοή της ζωής. Δεν υπάρχει ακριβής μετάφραση για το ρέικι, θα μπορούσαμε να αποδώσουμε την έννοια της λέξης ως “συμπαντική ζωτική ενέργεια”.

Η ενέργεια υπάρχει παντού γύρω μας, το καθετί περιέχει ενέργεια. Υπάρχουν μορφές ενέργειας που μπορούμε να αντιληφθούμε με τις αισθήσεις μας (όπως η θερμότητα) υπάρχουν και άλλες που είναι πιο λεπτοφυείς όπως τα όνειρα ή οι σκέψεις μας.

Το ρέικι δρα εξισορροπιστικά σε σωματικό, συναισθηματικό και νοητικό επίπεδο. Ο θεραπευτής γίνεται το κανάλι, ο αγωγός μεσα από τον οποίο ρέει η συμπαντική ενέργεια προς το θεραπευόμενο. Το ρέικι δε βασίζεται στην αυθυποβολή και λειτουργεί ανεξάρτητα από το αν ο θεραπευόμενος το πιστεύει ή όχι. Το ρέικι αναγνωρίζεται πλέον από τη δυτική ιατρική ως συμπληρωματική θεραπευτική μέθοδος. Σε μεγάλα νοσοκομεία σε Αμερική, Ευρώπη και Αυστραλία χρησιμοποιείται για την ανακούφιση των ασθενών από χρόνιο πόνο, αυτοάνοσα νοσήματα, αγχώδεις διαταραχές κ.α. 

Σε μια συνεδρία ρέικι ο θεραπευτής τοποθετεί τα χέρια του κοντά ή πάνω σε διάφορες περιοχές του σώματος του θεραπευόμενου όπου και παραμένουν για κάποια λεπτά. Ο θεραπευόμενος διατηρεί όλα του τα ρούχα εκτός από μεταλλικά αντικείμενα, κοσμήματα και παπούτσια. Συνήθως ο θεραπευόμενος είναι ξαπλωμένος σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίας. Μια συνεδρία ρέικι μπορεί να γίνει και εξ’ αποστάσεως.

Η κάθε συνεδρία διαρκει τουλάχιστον 45 λεπτά. 

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και για να κλείσετε το ραντεβού σας.