Η ξεχωριστή πρόκληση για ένα στούντιο γιόγκα που ανοίγει στην Ελλάδα, δηλαδή σε μία χώρα που βρίσκεται μεταξύ Ανατολής και Δύσης, είναι η απόδοση των στοιχείων της ινδικής φιλοσοφίας με έναν τρόπο που να μυεί τον δυτικό μαθητή στα μυστικά της, μεταφέροντας τον τρόπο σκέψης στα δυτικά πρότυπα και ταυτόχρονα διατηρώντας το βαθύτερο πνεύμα της.

Οι επιτηδευμένες προσπάθειες που γίνονται από ουκ ολίγα στούντιο ανά τη χώρα, πολύ συχνά απωθούν τους όποιους ενδιαφερόμενους από την εκμάθηση της γιόγκα. Οι μαθητές βιώνουν μία αίσθηση ανοικειότητας που προκαλείται λόγω της απόστασης ανάμεσα στη δυτικότροπη καθημερινή μας ζωή και των διδαχών των πνευματικών δασκάλων της Ανατολής. Δεν είναι σπάνιο, ο μαθητής να νιώσει ότι η γιόγκα δεν αφορά τον δικό μας κόσμο, αλλά κάποιον άλλο, που βρίσκεται στο «επέκεινα». Το ζήτημα είναι ότι ο συγκεκριμένος μαθητής δεν έχει απολύτως άδικο. Η γιόγκα μεταμορφώνει τη συμβατική πραγματικότητα σε κάτι μάλλον μαγικό, αφού στοχεύει να μετατρέψει την πεζή μας αντίληψη σε μια βαθιά κατανόηση του κόσμου.

Από την άλλη η yoga έχει γίνει μόδα στο δυτικό κόσμο, με αποτέλεσμα να συναντάμε όλο και πιο συχνά μαθήματα yoga που απέχουν πολύ από την ουσία της θεραπευτικής αυτής μεθόδου.

Στο χώρο αυτό λοιπόν έχει για μας πολύ μεγάλη σημασία να μπορέσει κανείς να αποκομίσει όλα τα οφέλη με τρόπο που ταιριάζει στη σύγχρονη ζωή χωρίς όμως να διαστρεβλώνεται η ουσία της γιόγκα.

Γιόγκα, αγιουρβέδα, φύση, βουνό, ζωή. Όλα είναι εδώ για να τα εξερευνήσουμε. Είμαστε κομμάτι του σύμπαντος, γρανάζι του μεγαλύτερου σχεδίου και δημιουργοί της πραγματικότητας που βιώνουμε.

Το πιο σημαντικό είναι να νιώθουμε κάθε μέρα καλύτερα, για μας και τους άλλους προχωρώντας και δημιουργώντας χώρο να έρθουν νέα πράγματα και να μεταμορφωθούμε στην καλύτερη εκδοχή μας.